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This is in response to your request for rulings on the application of Internal Revenue
Code (“Code”) Sections 412 and 414(f) to the (“the Plan”). The
Plan was originally established, as a single-employer plan, December 1, 1997,
pursuant to a collective bargaining agreement between the Union and Company A.

Company B, a State Y corporation, was formed, viaa’ and
Shareholders’ Agreement, dated March 27, 1994. Its common shareholders are
Company A and Company C, a State Z corporation. Company A and Company C
are unrelated and each owns a fifty percent equity share of Company B.

From March 27, 1994, until April 1, 2000, Company B did not sponsor a pension
plan. Itis represented that, pursuant to a collective bargaining agreement between
Company B and the Union, dated May 1, 1999, Company B agreed to provide
employees with defined pension benefits effective April 1, 2000, with retroactive
eligibility and service credits effective May 1, 1999.

The collective bargaining agreement between Company A and the Union includes
an explicit schedule of pension benefits. The collective bargaining agreement
between Company B and the Union states that all bargaining unit employees will be
placed in the Plan and that a summary plan description will be distributed as a
supplement to the agreement upon IRS approval of the Plan. Neither of the
collective bargaining agreements explicitly require contributions to the Plan. That is,

neither agreement includes, for example, a table of required contributions per hour
of credited service.
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The Plan, however, provides that the Company and the Participating Employers
shall make contributions to the Plan in the amounts and at the times the Company
determines to be necessary to meet legal funding standards or appropriate to further
the purposes of the Plan. Under the provisions of the Plan, Company B is a
Participating Employer.

The Plan includes both collectively bargained and non-bargained groups covering a
total of bargained and nonbargained participants as of January 1, 2001.
Of these participants, approximately  are employees of Company B, and the
remainder are employees of Company A. Company B does not maintain a defined
benefit pension for its nonbargained employees.

The Form 5500 for 2000 was filed by the plan administrator, reflecting the Plan as a
multiple-employer plan. The enrolled actuary for the Plan for the 2000 plan year
disclosed the existence of the Company B benefit structure in the Plan effective as
of April 1, 2000. The Plan has been taken over by a new enrolled actuary for the
plan year beginning January 1, 2001. The new enrolled actuary intends to continue
using the same method funding method as the prior actuary.

In accordance with the foregoing, you request the following rulings:

(1) That the Plan is a multiemployer plan under section 414(f) for the purpose
of applying the minimum funding rules under section 412, effective with
the 2001 plan year and

(2) That the change in status for the Plan from a single-employer plan during
the 2000 plan year to a multiemployer plan during the 2001 plan year does
not, in itself, constitute a change in funding method.

Section 413(b)(5) of the Code provides that for plans maintained pursuant to

collective bargaining agreements between employee representatives and one or
more employers, the minimum funding standard provided by section 412 shall be
determined as if all participants in the plan were employed by a single employer.

Section 414(f)(1) of the Code provides that the term “multiemployer plan” means a
plan ------

(A) to which more than one employer is required to contribute,

(B) which is maintained pursuant to one or more collective bargaining
agreements between one or more employee organizations and more than
one employer, and

(C) which satisfies such other requirements as the Secretary of Labor may
prescribe by regulation.
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- Company A and Company B are separate employers and, according to the
provisions of the Plan, are each required to make contributions to the Plan in the
amounts at the times the Company determines to be necessary to meet legal
funding standards or appropriate to further the purposes of the Plan. In addition, the
Plan is maintained pursuant to separate collective bargaining agreements between
the Union and Company A and Company B. Thus, the requirements of sections
414(f)(1)(A) and (B) have been satisfied.

Section 2510.3-37 (29 C.F.R.) of the regulations, issued by the Secretary of Labor,
provides that a multiemployer plan must meet the requirement that it was
established for a substantial business purpose and that a substantial business
purpose includes the interest of a labor organization in securing an employee benefit
plan for its members. In addition, paragraph (c) of § 2510.3-37 provides four factors
- that are relevant in determining whether a substantial business purpose existed for
the establishment of the plan, any one of which may be sufficient to constitute a
substantial business purpose:

~ (1) the extent to which the plan is maintained by a substantial number of
unaffiliated contributing employers and covers a substantial portion of the
trade, craft, or industry in terms of employees or a substantial number of
the employees in the trade, craft, or industry in a locality or geographic
area;

(2) The extent to which the plan provides benefits more closely related to
years of service within the trade, craft, or industry rather than with an
employer, reflecting the fact that an employee’s relationship with an
employer maintaining the plan is generally short-term although service in
the trade, craft, or industry is generally long-term;

(3) The extent to which collective bargaining takes place on matters other
than employee benefit plans between the employee organization and the
employers maintaining the plan; and

(4) The extent to which the administrative burden and expense of providing
benefits through single employer plans would be greater that through a
multiemployer plan.

The information provided with the request was not sufficient to establish whether the
requirements of paragraph (c) of § 2510.3-37 are satisfied. Accordingly, we
recommend that an advisory opinion be requested from the Secretary of Labor as to
whether the requirements of paragraph (c) of § 2510.3-37 are satisfied. A
determination by the Secretary of Labor that the requirements of paragraph (c) of

§ 2510.3-37 are satisfied and that the plan is a multiemployer plan will satisfy the
requirements of section 414(f)(1)(C) of the Code.
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As stated above, the Plan has satisfied the requirements of sections 414(f)(1)(A) and
(B) of the Code. Therefore, it is ruled, that, if the Secretary of Labor concludes that
the requirements of paragraph (c) of § 2510.3-37 are satisfied and that the Plan is a
multiemployer plan, the Plan will be a muitiemployer plan within the meaning of
section 414(f).

In regard to the request for a ruling that a change in status of the Plan from a single-
employer plan to a multiemployer plan is not a change in funding method, we can
not, as stated above, now rule that the Plan is a multiemployer plan. However, we
note that the language of section 413(b)(5) provides that for funding purposes there
is no distinction between a multiemployer plan and a single employer plan.
Therefore, it is ruled that, if the Plan is subsequently determined to be a
multiemployer plan, the change in plan status from a single-employer plan to a
multiemployer plan will not, in itself, constitute a change in funding method.

This ruling is directed only to the taxpayer that requested it. Section 61 10(k)(3) of the
Internal Revenue Code provides that it may not be used or cited by others as precedent.

A copy of this letter is being furnished to your authorized representative pursuant to
a power of attorney (Form 2848) on file.

If you have any questions on this ruling letter, please contact:

Sincerely,

/ﬂw t Motlals-
James E. Holland, Jr., Manager

Employee Plans Technical




